8a8d387017bb12aa1ff9bf6fb79acab2.jpg

Post Gameren

Doordat post Gameren centraal gelegen is in de Bommelerwaard, een hoog opkomstpercentage van de vrijwilligers heeft (en ook in de dagsituatie minimaal een volledige eenheid kan leveren bij een incident), wordt deze post veel ingezet om bijstand te verlenen bij grotere incidenten bij buurkorpsen. Dit natuurlijk naast de inzetten binnen het verzorgingsgebied dat  aan “Gameren” is toegewezen.

Verzorgingsgebied

Het verzorgingsgebied zijn de kerkdorpen Bruchem, Gameren, Kerkwijk en Nieuwaal. Dit gebied heeft een oppervlakte van ± 30 km².

Gaspakken

Post Gameren is ook opgeleid als gaspakkeneenheid van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.  Dit houdt in dat ze in actie komen bij een incident waarbij gevaarlijke stoffen betrokken zijn. Tevens wordt deze eenheid ook opgeroepen bij een incident waar burger of (collega) brandweermensen ontsmet of gereinigd moeten worden.

First Responders

Ook heeft de post Gameren de taak 24/7 beschikbaar te zijn om ingezet te worden als First Responders. Wanneer er een melding bij het alarmnummer binnenkomt van een reanimatie in dit verzorgingsgebied, worden deze First Responders ingezet  om levensreddend op te treden met behulp van een AED en zuurstof. Omdat de ambulance vaak een langere aanrijtijd heeft, kunnen de First Responders van de brandweer de allesbepalende minuten overbruggen totdat de ambulance de zorg voor de patient over kan nemen.

Vaardigheidstoetsen

Post Gameren en daarmee de vrijwilligers zijn ook zeer actief met betrekking tot de vaardigheidstoetsen. Deze vaardigheidstoetsen hebben veel toegevoegde waarde om de kennis binnen de brandweer te vergroten.  Waarbij “Gameren” met grote regelmaat prijzen behaald, ook op landelijk niveau.

Kortom, post Gameren beschikt over goede voertuigen en materiaal, bevat een uitruklocatie die centraal gelegen is aan de rand van het dorp en daarmee ook centraal in het gebied.  Het sterk en hecht team aan vrijwilligers heeft als uitgangspunt de zorg verlenen aan de hulpvrager. Daar doen de vrijwilligers van Brandweer Gameren het voor.

Uitrukken