78b4897149af1af0b9648f68ab042205.jpg

Provinciale vaardigheidstoets te Gameren klasse brandbestrijding

18 - 03 - 2023

Brandweer Gameren heeft zaterdag 18 maart een provinciale vaardigheidstoets georganiseerd in de nieuwe ‘klasse brandbestrijding’.

Scenario klasse brandbestrijding : Tijdens slijpwerkzaamheden op de begane grond in het magazijn is er brand ontstaan op de werkbank en afvalcontainer (kruiwagen).

De persoon die de slijpwerkzaamheden verricht kan het magazijn niet meer uitvluchten en raakt buiten bewustzijn achter de stelling in het magazijn.

De brandende werkbank en afvalcontainer stralen het plafond in het magazijn op de begane grond aan.

In de tussentijd merkt de eigenaar de brand op en belt 112.

De eigenaar probeert tevergeefs de brand te blussen en trekt daarna de brandende kruiwagen uit het magazijn naar buiten op het moment dat de brandweer ter plaatse komt.

Met als gevolg dat de eigenaar zijn handen heeft verbrand.

Inmiddels heeft de brand zich uitgebreid naar het magazijn met stellingen op de 1e verdieping. Nadat de brandwonden van de eigenaar gekoeld zijn, het slachtoffer in het magazijn gered is en de brand geblust is bij alle (9) deelnemende ploegen kunnen de scores van de juryleden per ploeg opgeteld gaan worden. Vervolgens heeft burgemeester Pieter van Maaren de prijzen uitgereikt aan de deelnemende ploegen. De ploegen welke als eerste drie geëindigd zijn en doorgaan naar de 1e gewestelijke ronde zijn : 1 Ochten, 2 Barneveld en 3 Waardenburg. Zie verder de foto’s voor een korte impressie.

Uitrukken