Vaardigheidstoets 112 'Ludiek' te Zaltbommel

30 - 10 - 2021

Brandweer Gameren heeft zaterdag 30 oktober meegedaan aan de Bommelerwaardse vaardigheidstoets te Zaltbommel en hierbij de vijfde plaats behaald.

Deze vaardigheidstoets 112 ‘Ludiek’ was georganiseerd ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van brandweer Zaltbommel.

Deze vaardigheidstoets was anders georganiseerd dan we gewend zijn want naast de oefenelementen vanuit de brandweer kwamen er ook behendigheid en conditie aan te pas.

De vaardigheidstoets was opgedeeld in een vijftal opdrachten :

1 Slachtoffer bevrijden vanonder een container en vervolgens deze container van wielen voorzien en met behulp van de lier wegtrekken.

2 Chauffeur in geblindeerde brandweerwagen met behulp portoverkeer van bevelvoerder en manschappen tussen pionnen met daarop tennisballen laten rijden. Uiteraard was het hierbij de bedoeling zo min mogelijk tennisballen van de pionnen te laten vallen.

3 Met behulp van emmers zoveel mogelijk water uit de Waal halen in 10 minuten tijd en deze emmers in een daarvoor bestemd vat leeg maken.

4 Slachtoffer in redbrancard horizontaal vanaf hoogte naar beneden halen met behulp van de daarbij horende technieken.

5 Parcours lopen met ademlucht op in donkere woning waarbij de nodige hindernissen waren aangebracht. Deze woning was van diverse camera’s voorzien waardoor het voor het publiek/supporters goed te volgen en te zien was.

Al met al een leerzame en ‘ludieke’ vaardigheidstoets uitgezet door onze collega’s van brandweer Zaltbommel. Zie bijgevoegde foto’s voor een impressie.

Cookievoorkeuren