112 wedstrijd Oldebroek-Elburg

13 - 03 - 2022

Brandweer Gameren heeft zaterdag 12 maart een vaardigheidstoes gespeeld in Oldebroek-Elburg.

Het betrof een vaadigheidstoets in de provinciale klasse 112 met het volgende scenario :

Tijdens grondwerkzaamheden heeft een kraanmachinist een middenspanningskabel doormidden getrokken. De grondwerker welke hierbij in het gegraven gat stond is hierbij verongelukt. Alvorens men aan deze uitdaging mocht beginnen moest eerst de kabel spanningsloos gemaakt worden door Liander zodat er veilig gewerkt kon worden.

De kraanmachinist was geschrokken van een auto die vanaf het terrein is komen rijden en achter op de dieplader gereden is. Hierdoor is een stang welke op de dieplader lag door de voorruit van de auto geboord. Deze stank moest eerst op twee plaatsen geknipt worden alvorens de persoon die (mechanisch) vast zat bevrijd kon worden.

Een daar weer achteropkomende (hybride) auto moest ook uitwijken en is in een naastliggende droge sloot gereden. Hier zaten drie feestende jongeren welke onder invloed waren van lachgas. Dit voertuig begint na verloop van tijd te roken door een beschadigd accupakket.

Al met al een uitdagende inzet waarbij de ploeg helaas de nodige punten heeft laten liggen met als gevolg een zesde plaats in de uitslag. Dit betekent voor deze ploeg uitschakeling voor dit jaar omdat men bij de eerste drie ploegen moest eindigen om een ronde verder te komen.

Cookievoorkeuren